P.S.Co Headquarters Office Building

Project Info
Team
Year:2017
Client:Paydar Peysazeh Engineering Company​
Built Area:7000 Sq.m​
Status:Constructed​
Location:Valiasr, Tehran, Iran​
Architect in Charge:Ali Naghavi Namini​
Project Manager:Hamidreza Mousavi
Design Team:Milad Ensafian, Amir Lakpour, Shirin Moshiri, Atiyeh Akrami,

Mahsa Mojtabavi, Khorshid Mazaheri, Mohammad Javad Nasseri
Construction Supervisor:Mohammad Taghi Dibaei, Hessam Tavassoli
Photographer:Farshid Nasrabadi, Hamoon Moghaddam

Valiasr Street, while the green axis of the Tehran metropolitan area, could also be considered an effective element in the formation of initial architecture ideas of projects in the neighboring area of the street.

The headquarters of Paydar Pey Sazeh Company, located in Valiasr St. and commissioned by Paydar Pey Sazeh Engineering Company on a land plot of 700 square meters, 9 office floors and a ground floor (including lobby and dining room) and three basement floors (parking) has been designed and constructed in 2017.

In this project, special attention has been given to the facade design with the main idea being the reflection of the street’s green element on it, which has resulted in the largest facade constructed with glass structure in Iran.

In the interior design of the complex, in addition to offices, leisure and social gathering areas are also considered essential.

The transparency in the office spaces of this project, while providing distinct zoning for users’ activities, is another important factor in the interior design of the project. Separating the movement axis and workspaces by changing the materials of the roof and the floor defines the boundaries of different territories. Using a network access system has also guaranteed the communication and connection between different and diverse work and leisure areas.

Due to the need for sunlight penetration into the workspaces as well as the relationship and interaction of work fields, activity boundaries are designed to be ultimately transparent.

P.S.Co Headquarters Office Building

دفتر مرکزی شرکت پایدار پی سازه، واقع در خیابان ولیعصر، به سفارش شرکت مهندسی پایدار پی‌سازه در زمینی به مساحت 700 مترمربع و در 9 طبقه اداری و همکف (شامل لابی و غذاخوری) و سـه طبقه زیرزمین (با کاربری پارکینگ) در سال 1396 طراحی و اجرا شده‌است.

در این پروژه، اهمیت ویژه‌ای به طراحی نمای ساختمان و انعکاس عنصر سبز خیابان در آن داده شده‌است که حاصل آن بزرگترین نمای اجرا شده با استراکچر شیشه‌ای در ایران است. در طراحی داخلی مجموعه، علاوه بر فضاهای صرف کار، حوزه‌های فراغت و تعامل نیز پر اهمیت در نظر گرفته شده‌اند.

موضوع شفافیت در فضاهای اداری این پروژه، در عین فراهم ساختن قلمروهای مشخص کاربران، یکی دیگر از ارکان مهم طراحی داخلی آن به شمار می‌آید. جدا شدن محور حرکتی و فضاهای کار با تغییر مصالح در سقف و کف، مرز قلمروها را تعریف کرده و با استفاده از یک نظام دسترسی شبکه‌ای، ارتباط و اتصال بین حوزه‌های مختلف و متنوع کار و فراغت تضمین شده‌است.

به دلیل نفوذ نور آفتاب به اعماق فضاهای کار و همچنین ارتباط و تعامل حوزه‌های کاری با یکدیگر، مرزهای فعالیتی در نهایت شفافیت طراحی شده‌اند.

P.S.Co sketch